ТЕЛК-Ловеч с нов председател

13:03, 01 фев 19 25 1886 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ТЕЛК - Ловеч е с нов председател, след като досегашният - д-р Донка Минкова, бе временно отстранена от длъжност от прокуратурата, съобщи за БТА директорът на ловешката МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" д-р Румяна Нановска.

Начело на комисията е назначена д-р Правда Генова. Д-р Генова е специалист по вътрешни болести. Работата е възстановена в нормални граници, няма връщане на пациенти, всички се обработват, увери директорът на ловешката МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" д-р Румяна Нановска.

Останалите трима лекари в комисията остават на работа, тъй като за тях няма повдигнати обвинения. Досегашният председател на ТЕЛК - Ловеч, вчера сутринта е била задържана и привлечена като обвиняема за подкуп, както и един от посредниците в даването на суми към служители на ТЕЛК.

Не мога да коментирам по друг начин станалото, освен с възмущение и недоумение, няма нормална логика това да се случи. Не съм очаквала, това за мен е изненадващ шок", коментира директорът на болницата.

По думите й системата е свързана с доболничната помощ, личните лекари са основните, които предлагат пациентите да минат на ТЕЛК. "Оттам започва всичко, трябва да се промени строгостта при издаването на предложение за минаване на ТЕЛК, строго прецизиране на показанията", добави д-р Нановска.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама