Организират конкурс, посветен на полета на първия български космонавт

18:10, 05 фев 19 / Култура 25 1953 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Национален конкурс-изложба за дигитални изкуства "От Земята до звездите" организира Регионална библиотека "Проф.Беню Цонев" в Ловеч, съобщават от общинската администрация. Той е посветен на 40-та годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов и Международния ден на авиацията - 12 април. 

Право на участие в конкурса имат деца и ученици от 5 до 12 клас и деца със специални образователни потребности. Всеки участник има право да изпрати по две творби. Класирането ще се извърши в три групи: 5-8 клас, 9 - 12 клас, деца със специални образователни потребности. 

Целта на конкурса е да стимулира фантазията, творческата активност и интереса на децата и учениците към Космоса, както и да се подпомага развитието на талантливите деца. Желаещите да участват трябва да изпратят творбите си до 15 март на електронна поща [email protected]

Най-добрите ще бъдат отличени с награди. Част от творбите ще бъдат експонирани в национална изложба. Награждаването ще се състои на 11 април в Ловеч. Събитието е част от културната програма на Община Ловеч по повод 40 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама