''София Филм Фест'' представя в Ловеч филми с награди от Кан

16:00, 21 юли 19 / Култура 25 1821 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

И през 2019 година Арт Фест/София Филм Фест включва Ловеч като една от важните дестинации, в които се случва „София Филм Фест на път“. Прожекциите се реализират в Кино „Космос” – Ловеч, в партньорство с Община Ловеч и с подкрепата на веригата киносалони Europa Cinemas.

Програмата стартира на 26 юли (петък) в 18.00 часа с филма, който спечели „Златна Палма“ от КАН’18 – „Джебчии“, а негов режисьор е японският майстор Хирокадзу Корееда. 

В събота27 юли, програмата продължава отново от 18.00 часа с „Капернаум“ на ливанската  режисьорка Надин Лабаки, носител на наградата на журито от Кан 2018, номиниран за най-добър чуждоезичен филм за наградите „Оскар“ и „Златен Глобус“. 

Една от важните творби с подписа на Вим Вендерс е „Всичко ще бъде наред” – прожекцията стартира в 18.00 часа в неделя, 28 юли. 

Понеделник е денят на прочутия ирански режисьор Джафар Панахи за публиката на третото издание на „София Филм Фест в Ловеч“ – прожекцията на новата му творба „Три лица“, удостоена с наградата за най-добър сценарий в Кан 2018, започва от 18.00 часа на 29 юли.  

Във вторник, 30 юли, от 18.00 часа, „София Филм Фест в Ловеч“ ще представи един шедьовър - „Солта на Земята – филм на режисьора Вим Вендерс и Жоао Рибейро Салгадо, с номинация за „Оскар” за документален филм, със специална награда на журито и с наградата на Екуменическото жури в програмата „Особен поглед” на Кан 2014. 

Няма да пропуснем да поставим акцент и върху новия филм на Аличе Рорвахер – „Щастливият Лазаро” , с награда за най-добър сценарий от Кан 2018 и още десетки отличия в цял свят. Филмът може да бъде видян в Ловеч на 31 юли (сряда), от 18.00 часа.

Избрахме специалната ПРЕДПРЕМИЕРНА прожекция на едно от най-новите български заглавия „Ирина” – пълнометражен дебют на режисьора Надежда Косева, и с този филм ще закрием ТРЕТОТО издание на „София Филм Фест в Ловеч на 1 август (четвъртък) в 18.00 часа

Билетите за всеки филм от фестивалната програма са на стойност 6 лева, намалението за ученици, студенти и пенсионери е 5 лева, а БИЛЕТ за всички прожекции е на стойност 35 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама