Инспектори влизат в ромската махала в Монтана с полиция

10:10, 05 дек 18 25 1304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След заплахите с пистолет към служители на ВиК Монтана отишли да прекъснат водата на нередовен платец, в сряда сутринта инспекторите влизат в ромската махала с полиция, за да прекъсват водоподаването на тези, които не са си плащали.

В ромския квартал „Кошарник” в Монтана. Инж. Людмил Минев от ВиК- Монтана обясни пред Нова телевизия: „Днес са подготвени за прекъсване 9 абонати, които до края на деня ще бъдат прекъснати при условие, че ни заплатят сумите, които дължат към ВиК. Те са запознати със сумата на тяхното задължение. Изпратена е покана за погасяване на задълженията. Фиксиран е и срок. В този срок трябва или да заплатят цялата сума, или да се явят в дружеството и да сключат споразумителен протокол за разсрочено плащане на тази сума. В такъв случай се преустановява действието.”

Длъжниците са много, посочват от ВиК дружеството. До края на месеца ще бъдат прекъснати 22 абонати. „Кражбата на вода дали с незаконно отклонение, или с незаконно присъединяване, след прекъсване, е вече криминализирано деяние и при установяването на  такъв случай ние сме длъжни да уведомим 112 и от там вече случаят се поема от полиция, прокуратура, следствие и се завършва със съдебно производство”, припомни инж. Минев.

„Аз сега казах, на пенсията ще ги дадем. Колкото има – толкова. Направо отивам и ги внасям”, каза жител на махалата, на когото предстои да му бъде спряно водоподаването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама