''Цигулката в киното'' ще зарадва жителите на Монтана

18:40, 08 яну 19 / Култура 25 1853 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Цигулката в киното” е заглавието на предстоящия концерт на Симфониета Видин. На 24 януари, от 18:00 часа любителите на стойностната музика и на филмовото изкуство ще имат удоволствието да се насладят на незабравими мелодии и кадри от кинохитове в голяма зала на Младежки дом - Монтана.

Под палката на диригента  Владимир Бушнаков със симфониците от Видин ще свири и цигуларят Чавдар Вълков. Той е асистент-мениджър на оркестъра на световнопризнатия виртуоз Васко Василев. Участва в световни турнета на New York Harlem Theatre с операта „Порги и Бес”, а от 2004 г..става концертмайстор на продукцията.

Като концертмайстор на Камерен оркестър”Студио Примо” участва във всички значими музикални фестивали в България. От 2010г. работи съвместно с испанската импресарска агенция Powerstring Media Music за реализацията на звукозаписни проекти на Западна Европа и Америка.

Проектът „Цигулката в  киното” събира музика от емблематични заглавия на популярни и запомнящи се филми от Холивуд и европейското кино - „Маската на Зоро”, „Гладиаторът”, „Ангели и демони”, „Списъкът на Шиндлер”, „Червената цигулка” и други. Те са допълнени с атрактивна мултимедия от кадри на самите кинохитове. Цигулката пък ще е главно действащо лице в програмата, която ще създава усещане за хармония.

Филмовата музика се превърна в съвременна класика, писана от велики композитори и носители на престижни награди „Оскар”, „Грами” и „Златен глобус” като Джон Уилямс, Енио Мориконе, Ханс Цимер, Майкъл Джакино и други. Тя набира все по-голяма популярност.Това ще докаже и концертът на Симфониета Видин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама