Дело за жестоко убийство стартира отново в Пазарджик, съдията не подписал присъдата

15:10, 29 окт 18 25 913 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Делото срещу 45-годишният Георги Генов, който закла жестоко съпругата си Катя, стартира в сряда отново в окръжният съд в Пазарджик.

През май Генов беше осъден на 25г. затвор, като процесът премина в условията на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият изцяло призна вината си пред 5-членен съдебен състав. Присъдата беше обжалвана пред пловдивския апелативен съд както от майката и дъщерите на жертвата, така и от осъдения.

При разглеждането на жалбата в Пловдив апелативните съдии установяват, че произнесената в Пазарджик присъда не е подписана от председателя на съдебния състав по необясними причини. Липсата на председателския подпис обезсмисля целия съдебен процес, както и произнесеното наказания.

Поради това делото е върнато в Пазарджик за повторно разглеждане от нов съдебен състав, пише ''24 часа''.

Подсъдимият Георги Генов уби жена си с нож на кръстовище в Пещера на 1 септември, м.г., пред погледа на свидетели, които не се намесват в касапницата. След убийството мъжът избяга с колата си от местопрестъплението и беше открит 3 дни по-късно от специални военни части и полицаи във вила край яз. Тополница.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама