Опасно силен вятър ще духа в 18 области на страната

07:15, 16 яну 19 25 6128 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В сряда времето ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни над северните и източните райони, но без валеж. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър.

Отново е обявен жълт код за силен вятър, но този път за 18 области на страната - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич.

Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 3 и 8 градуса.

Над Черноморието облачността също временно ще се увеличи, но ще остане без валежи. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 5-7 градуса. Температурата на морската вода е 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има променлива облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0 градуса, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за януари и през деня ще се задържи почти без промяна.

През нощта срещу четвъртък вятърът значително ще отслабне, а през деня в източните райони ще се ориентира от югозапад. Ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да се затопля, като в Предбалкана и на места в Източна България дневните температури ще надхвърлят 10 градуса. Минималните ще бъдат предимно между минус 5 и 0 градуса.

В петък облачността отново ще се увеличи, а в котловините и на места в Горнотракийската низина ще бъде мъгливо или с ниска облачност. Температурите ще останат сравнително високи за втората половина на януари.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама