Частично бедствено положение в село Момина клисура заради разрушен мост

16:32, 02 фев 19 25 1833 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обявено е частично бедствено положение за част от село Момина клисура поради прекъсната пътна връзка, свързваща квартал „Дунева махала“ с центъра на селото. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджик кметът на Община Белово инж. Костадин Варев.

Той обясни, че причината е силно обрушване на ляв устой на мост над река Марица. В резултат на повредения устой на моста се възпрепятства достъпа на хора от квартал „Дунева махала“ до централната част на селото. „Това е мост, който е единствената връзка на хората от този квартал с останалата част от село Момина Клисура. Преди шест години кандидатствахме за отпускане на средства за ремонт на моста, който е крайно необходим. Успяхме да сменим мостовата конструкция, но устоя се руши. Ако този процес продължи има сериозен риск той да падне“, обясни Варев.

По думите му срокът на бедственото положение е до 17:00 часа на 3 февруари, но в понеделник ще бъде направено предложение областният управител да го удължи. „С цел недопускане на трагичен инцидент е забранено движението на моторни превозни средства по моста. Подготвени са и необходимите документи, за да кандидатстваме за отпускането на средства пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии“, уточни инж. Варев. Според него по предварителни разчети за възстановяване устоя на моста ще са необходими над 200 000 лева.

Въведени са и мерки за сигурост. Забранява се движението на МПС по моста с цел недопускане на трагичен инцидент. Сформирана е комисия с участието на компетентни специалисти, за да се започне и възложат дейности по авариен ремонт на ляв устой на моста.

Копия от са изпратени на областния управител на Пазарджик, министъра на вътрешните работи, членовете на Щаба за изпълнение на план за защита при бедствия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама