Потвърдиха 30-годишната присъда за убиеца от Пещера

14:30, 01 мар 19 25 1888 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъда на Пазарджишкия окръжен съд, с която 45-годишният Геогри Генов е осъден на 30 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Подсъдимият е признат за виновен за това, че на 1.09.2017 г. е умъртвил съпругата си Катя, като деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост.

Георги причакал след работа Катя да слезе от рейса на автобусната спирка. Скарали се на улицата. Георги й нанесъл многобройни удари по цялото тяло като я съборил на асфалта и легнал върху нея, за да не мърда. Пред очите на няколко мъже и жени той нанасял удари на жената, докато накрая тя починала. Подсъдимият я оставил на пътя, качил се в колата си и потеглил. Пристигналият екип на „Спешна помощ“ констатирал смъртта на пострадалата.

Според апелативните магистратите, тъй като производството в Пазарджишкия окръжен съд е протекло по реда на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимият е признал фактите от обвинителния акт, напълно справедливо съдът е заменил наказание доживотен затвор с наказание лишаване от свобода в размер на 30 години. Наказание в рамките на максимално предвидения размер в оптимална степен ще постигне целите и на специалната, и на генералната превенция, смятат апелативните съдии. Подсъдимият е осъден да изплати общо 600 000 лева обезщетение на майката на пострадалата и на двете й дъщери.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама