Кметът на Стрелча: Полицейската акция срещу мен е „бразилска сапунка”

12:35, 15 мар 19 / Политика 25 1919 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Стрелча проговори. След като във вторник „Икономическа полиция” влезе в общината по сигнал  на служители, че са подписвали молби за напускане без дата, Стойно Чачов представи и своята версия.

Той заяви, че полицейската акция срещу него е била „бразилска сапунка”. Чачов категорично отрече да е оказвал психологически натиск върху служителите.

На пресконференцията присъстваше и лидерът на АБВ Румен Петков. Той поиска оставката на директора на областната полиция, тъй като според него е недопустимо 20 въоръжени служители на „Икономическа полиция” да нахлуят в общината, за да търсят 17 документа.

„Ако министърът не уволни областния директор, това означава, че той приема действията на "Икономическа полиция" за нормални”, допълни Петков, цитиран от Нова телевизия.

Все още срещу кмета Стойно Чачов няма повдигнато обвинение. Пред сградата на общината  се събраха десетки граждани на протест, в подкрепа на кмета.  

Стойно Чачов е кмет на Стрелча от 2015 г. Избран е на последните местни избори след балотаж между него и червеният Иван Евстатиев. Издигнат е от АБВ.

Във вторник "Икономическа полиция" започна проверка в община Стрелча срещу кмета по сигнал за принуда и злоупотреба с власт. Той заставил 17 души, служители на различни дирекции в общината, да подпишат заявления за напускане без дата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама