Във Велинград търсят аварирал водопровод, след като дете получи изгаряния

09:06, 11 дек 19 / Общество 25 1459 Topnovini

До две седмици трябва да стане ясно каква е причината за инцидента във Велинград, при който преди ден 12-годишно момиче получи тежки изгаряния на крака при падане в изкоп.

Пострадалото дете е играело с още няколко свои съученици до една от санитарно-охранителните зони, откъдето по тръбопроводи се захранват обекти с гореща минерална вода. Най-вероятно спукана тръба е предизвикала изтичането на подпочвени води.

Дете е с тежки изгаряния след падане в изкоп

Кметът на Велинград Костадин Коев назначи комисия за установяване на причините за инцидента.

“Това, което знам, е, че видна авария не е имало и никой не е подавал сигнал за аварията. От сондажа на “Мизинка“ излизат доста ползватели. Има тръби, които захранват читалището, тръби които захранват основното училище, тръби които захранват църквата и тръби които захранват частни обекти. Въпросната комисия точно това установява – кой от всички тези водопроводи, които излизат от сондаж “Мизинка“ е аварирал и подпочвено е имало вода, а после ще констатираме кой го управлява, стопанисва и поддържа“, обясни Коев.

Пострадалото дете е транспортирано в “Пирогов“ за лечение. Проверката на районната прокуратура във Велинград трябва да приключи до два месеца.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 69 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.