Прекратяват предсрочно мандата на кмета на Септември

20:24, 03 яну 20 / Политика 25 3996 Topnovini

Върховният административен съд отхвърли жалбата на кмета на община Септември Марин Рачев срещу решение на Комисията за противодействие на корупцията, с което той беше уличен в конфликт на интереси. След решението на съда, което не подлежи на обжалване, Общинската избирателна комисия трябва да прекрати предсрочно мандата на Марин Рачев, съобщи БНТ.

Апелативният съд потвърди условната присъда на кмета на Септември

Делото беше образувано по сигнал на Инициативния комитет "Да спасим община Септември", заради промяна на статут на имот, собственост на фирма на майката на кмета Рачев.

Той лично е подписал заповед, с която се дава разрешение на терена да се строи хотел. По-късно отменя своята заповед с мотива, че не е знаел, че това е фирма на майка му.

„За 31 януари е насрочено делото в Специализирания наказателен съд за безстопанственост по отношение на община Септември, по което подсъдими са освен кметът, неговият бивш заместник Явор Митев и двама от служителите на общината“, заяви Николай Баташки от гражданското сдружение „Да спасим община Септември", цитиран от БНР.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани