Румен Радев: Вчера гледахме поредния скеч на премиера

14:55, 04 юли 20 / Политика 25 4686 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Президентът Румен Радев посети националната спортна база "Белмекен" и се запозна с условията за подготовка на спортистите, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Базата е под карантина и за да влезе някой вътре, трябва да има направен PCR-тест. Такъв е направил и президентът и резултатът е отрицателен, предаде NOVA.

След разговор със спортистите и въпреки проливния дъжд, президентът тръгна с група граждани към връх Зъбчето, където коментира актуални политически теми от дневния ред: 

Вчера гледахме поредния скеч на премиера. Борисов се опитва да постави знак за равенство между неговите и моите отношения с бизнеса. Това заяви президентът Румен Радев по повод разпространените чатове между разследвания от прокуратурата бизнесмен Пламен Бобоков и министър-председателя Бойко Борисов, предаде bTV.
По думите на Радев, неговите отношения са "коренно различни". "Аз общувам с този бизнес, който произвежда, който изнася и пълни хазната. Но не общувам с този, който я празни със скандални обществени поръчки, където основният диспечер на порциите е премиерът."

"Никой бизнесмен не ме е упрекнал в рекет и корупция. Знаете чий PR е ходил всеки месец в офиса на господин Божков, уж за да отказва нещо си. Моето шкафче е празно и аз не режа лентички на прескъпи строителни обекти, които започват да се разпадат още със самото помпозно откриване", допълни Радев.

По повод обстановката в страната, свързана с разпространението на COVID-19, президентът Радев коментира, че е притеснен за начина, по който се управлява пандемията. Той отбеляза, че многократно е призовавал да има план за безопасно и управляемо излизане от кризата, но това не се е случило. Когато не се работи с ясни правила, а се работи за обслужване на нечий рейтинг, се получава така, каза в заключение Румен Радев, цитиран от БТА.

Снимка: Президентство на Република България

Снимка: Президентство на Република България

Румен Радев изрази и тревога за случващото се в района на Рилските езера. По думите му те са "красота, която е на милиони години, и няма нужда някой тепърва да ни я преоткрива и показва". След като съсипахме морето си, метастазите на алчността и злоупотребите вече пълзят и в планината. Багерите не се посвениха да се качат и там, посочи държавният глава. Според него "личните интереси надделяват над обществените и пред очите ни най-безсрамно се лее нов и нов бетон".

Президентът ще публикува чата с Бобоков, ако Гешев не го направи

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 05:08, 06 юли 20

ВЯРНО , БЕШЕ СКЕЧ , НО ТОЛКОВА НЕКАДЪРЕН , ЧЕ ЗАПЕКА МИ ВЕДНАГА СЕ САМОИЗЛЕКУВА ПРЕДИ ДА СТИГНА ДО НУЖНИКА В ДРУГИЯ КРАЙ НА ДВОРА !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама