Мотообиколката на „Демократична България“ започна с Пазарджик

16:38, 23 юни 21 / Новият парламент 25 3754 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Националната предизборна мотообиколка на „Демократична България“ започна и пристигна в първата си спирка Пазарджик, където заедно с кандидатите от листата за района стартираха срещи с избирателите.

Инициативата, която включва два мотоциклета и микробус, цели да популяризира идеите на „Демократична България“ в различни населени места из цялата страна. В Пазарджик вдъхновителят на обиколката Даниел Неделчев беше посрещнат от водача на листата Антоанета Цонева и Петър Цикалов. Двамата обикалят от няколко дни областта с брандиран кемпер.

Цялата ни листа работи усилено, не сме спрели да обикаляме. Заедно с моторите ще обиколим всички квартали на Пазарджик по още веднъж и ще се срещнем и ще говорим с хората“, каза Цонева при посрещането на мотористите. Целта на съвместните обиколки ще бъде да се стигне до максимален брой хора, те да бъдат чути и да се обсъди бъдещето на България. А също така и избирателите да чуят от кандидатите какви идеи имат за развитието на страната.

„Демократична България“ показва как се гласува машинно

Надеждата, че можем много повече от живота си, много повече за нашите деца и нашата родина, се връща. С всеки изминал ден нараства и убеждението, че ерата „Борисов“ приключва“, заяви Антоанета Цонева. Разговаряме с хората и те много добре знаят, че основният проблем е липсата на справедливост. Те питат защо няма равенство пред закона. Тук в Пазарджик, в Сърница, във Велинград, в Панагюрище разговорите стигат до това защо едни са равни, а други са по-равни пред закона“, каза още тя.

Основен акцент в срещите са състоянието на малкия, средния и микро бизнес и възможностите за неговото развитие. Хората много ясно ни казват: „Искаме ясни правила, не искаме подаяния, не искаме милостиня. Искаме да се развиваме без институциите да идват като бухалки”. Ако бизнесът диша спокойно, ако има ясни правила, тогава ще има и по-високи доходи. Това ще се случи, ако достъпът до обществени поръчки бъде сред много средни, малки и микропредприятия, а не в приятелски кръгове като „Автомагистрали”, сподели впечатленията си Цонева, цитирана от пресцентъра на обединението. 

По програма обиколката на Неделчев и Никола Урдов ще продължи в Пловдив, Стара Загора, Ямбол. На път към Бургас групата ще спре на плажовете на Росенец и Алепу. После заминава за Варна, а след това ще посети Силистра и Русе. Продължава към Лясковец, Габрово, Полски Тръмбеш, Ловеч, Златарица, Горна Оряховица и Велико Търново. Ще завърши с Троян и Ботевград. Финалът на обиколката е в София на 3 юли. По време на срещите си доброволци на „Демократична България“ ще показват как се гласува машинно със софтуера за симулация, разработен от „Ти броиш”.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Калин 20:12, 24 юни 21

ДБ са неуспели хора с амбиции за лесно забогатяване от властта. Не трябва да бъдат в парламента категорично.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама