Лаборатория за синтетична дрога е разкрита в Радомирско

10:40, 07 фев 19 25 1619 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицейската операция е проведена вчера от служители на ГДБОП, ОДМВР-Перник и РУ-Радомир, под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура Перник. В рамките на операцията са осъществени процесуално-следствени действия в къща в радомирското с. Долна Диканя, обитавана от 43-годишен столичанин, неосъждан.

Антимафиотите открили инсталация за производство на синтетична дрога в работен процес. Инсталацията представлява метален съд, свързан с газова горелка, съдържащ около 20 литра кафява течност, която при тестване реагира на метамфетамин. При извършеното претърсване от жилището са иззети още: туба, съдържаща около 10 литра прозрачна течност, която при тестване с полеви тест реагира на амфетамин база; около един килограм бяло прахообразно вещество, дало реакция на амфетамин и други химикали и прекурсори, използвани в процеса на синтез на наркотичното вещество. Намерени и иззети са колби, хладници, мерителни чашки, стъклен съд.

Столичанинът е задържан в рамките на 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама