Областният управител на Перник алармира за висок риск от пожари в областта и други региони от страната

11:15, 23 авг 19 25 2177 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител на Перник Ирена Соколова информира за потенциално високи температури и възможност за възникване на пожари в региона през днешния ден. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Налице е висока степен на пожароопасност (индекс червен) за части от териториите на областите Перник, Благоевград, Кюстендил, София, София-област, Пазарджик, Плевен, Ловеч, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.

От приложените карти и прогнози на НИМХ-МОН за 23 август 2019 г. се очакват незначителни валежи и горещо време с максимални температури между 32° и 37°.
Ирена Соколова е предприела мерки по уведомяване на оперативните дежурни в Областния и Общинските съвети за сигурност, ЧЕЗ Електро България, ВиК,
Областно пътно управление и РИОСВ.

От Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" също са създали необходимата организация, за да реагират при необходимост.
Високият риск означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама