ТЕЦ "Република" в Перник спира подаването на топла вода

09:46, 05 сеп 19 / Общество 25 1415 Topnovini
1

След като Регионалната инспекция по околната среда и водите – Перник издаде принудителна мярка за спирането на дейността на парогенератори 4 и 5 на „Топлофикация – Перник”, изпълнителният директор на централата Любомир Спасов заяви, че ще бъде преустановено подаването на топлата вода към града, съобщи bTV.

Спасов категорично отрече твърдението за горене на отпадъци. По думите му всички проверки на институциите не са отчели подобни действия, а в ТЕЦ-а се горят дървен чипс, дървени стърготини и слама.

Кметът на Перник: Днес няма сигнали за замърсяване на въздуха

Директорът подчерта, че през последните дни в „Топлофикация – Перник” се горят само кафяви въглища, a отпадъците, които се намират на площадките до централата, са на склад и не се използват.

Жители на града заявиха, че е нужна още една измервателна станция на въздуха.

Пернишката ТЕЦ "Република" може да спре работа заради проверките

Гражданите, които живеят близко до централата, обясниха, че не искат да стават жертва на въпроса дали детските градини да бъдат отоплявани или да дишат чист въздух. Местните настояват за инвестиции и подобряване на технологиите на работа и горене на електрическата централа.

Жителите на Перник отрекоха твърденията на ТЕЦ-а, че не са горяни отпадъци, като подчертаха, че през миналата година „Топлофикация – Перник” е била сакнционирана.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Страхувате ли се от коронавируса?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 93 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.