С един час по-малко ще имат вода перничани

07:30, 03 яну 20 25 2582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С един час по малко ще имат вода перничани от днес. Във всички населени места в общината, които са с режим на водоснабдяване, водата ще се пуска само следобед.

Това се отнася и за пернишкия квартал „Църква”, чиито жители настояха в първия ден от новата година режимът им да бъде уеднаквен с останалите квартали в града.

Караниколов обеща цената на водата в Перник да не се увеличава

От ВиК – Перник обявиха официално, че цената на водата и в шестте общини в областта остава същата и няма да бъде увеличена.

Вместо по осем часа, както бе досега, за по-голямата част от живущите в Перник, ще се подава вода по седем часа в денонощието.

В централната част на град Перник и в кварталите „Изток”, „Мошино” и „Тева” водата ще се пуска в 15:00 часа и ще се спира в 22:00 часа.

На същия график са град Батановци, селата Люлин, Мещица, Витановци,Кладница, Драгичево, Рударци и луксозното селище „Делта Хил”.

Красимир Велчев: Историята с водата на Перник е сценарий срещу правителството

В селата Големо Бучино, Дивотино, в квартал „Кало” в село Рударци, в пернишките квартали „Църква”, „Могиличе”, „Ралица” и в района на Профилакториума вода ще има във времето от 16:00 до 23:00 часа, предава БНР.

По шест часа - от 17:00 до 23:00 часа, вода ще имат живущите в махала „Шевърляк” в пернишкия квартал „Калкас”, а по пет часа- живущите в блоковете в квартал „Бела вода” и в селата Богданов дол, Черна гора, Ярджиловци и Лесковец, като водоподаването в тях ще бъде от 17:00 до 22:00 часа.

По график в община Перник ще се раздава минерална вода в кварталите „Варош”, „Драгановец” , „Клепало” и в центъра на Перник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама