След акцията: Продължава разследването за водната криза в Перник

08:50, 10 яну 20 / Общество 25 948 Topnovini

"Областната администрация на Перник оказа пълно съдействие на проверката от ДАНС, МВР и КПКОНПИ вчера, тя продължи до обяд", обясни зам.-областният управител на града Иво Иванов пред bTV.

Прокуратурата решава ще има ли обвинения след акцията в Перник

В четвъртък в ранните часове на деня бяха направени претърсвания на ВиК- Перник и
областната управа на града. На място пристигна и главният прокурор Иван Гешев.

В последствие стана ясно, че следствени действия се водят и в Министерството на околната среда и водите, откъдето са иззети документи, както за състоянието на язовир "Студена", така и за вноса на отпадъци у нас.

Задържаха Нено Димов

„Областната администрация е изпълнила задълженията си, подавала е сигнали. През септември междуведомствена комисия е минала всички язовири в областта, дала е информацията и е направила протоколи, които са изпратени в МОСВ“, обясни още зам.-областният управител Иво Иванов.

Кметът на Перник Станислав Владимиров, съобщи, че вчера е бил свидетел в Специализираната прокуратура.

„Почти на втория ден от встъпването си в длъжност сигнализирах прокуратурата за това как се управлява ВиК дружеството и как се стопанисва язовир „Студена“, за това съвсем нормално беше да отида и да бъда свидетел в Специализираната прокуратура. Дадох показания“, каза кметът.

По думите му водата в язовира продължава да намалява, най-критичните месеци ще са януари и февруари, защото замръзват водохващанията и притокът на вода намалява. "Затова преминахме на по-болезнен воден режим, надяваме се след това да има приток на вода", отбеляза още Станислав Владимиров.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани