Маскиран като филмов злодей полицай ограбил казино в Перник

16:34, 11 фев 20 / Крими 25 1918 Topnovini

Полицай е извършил въоръжен грабеж на игрална зала в Перник на 7 февруари, съобщиха от МВР и прокуратурата в миньорския град. Повдигнато му е обвинение и е задържан за 72 часа.

Обвиняемият, 32-годишен радомирец, служител на МВР от около 2 години в местното районно управление, е направил пълни самопризнания, съобщиха от МВР. Извършителят е бил установен за кратко време чрез видеонаблюдение и други способи. 

В 3:40 часа на дежурния на ОД на МВР е постъпил сигнал за грабеж на игрална зала и че неизвестно лице, след като е заплашило с пистолет служителка, е отнело от нея чантичка с 3 000 лева служебни пари.

"Това е един от най-тежките брифинги за мен. Все пак се касае за служител на МВР, който е извършил тежко криминално престъпление. Служителят е от униформения състав на вътрешното министерство, но деянието е много тежко. Служителят има тежко финансово състояние и семейно положение, но това не го оправдава", каза старши комисар Стефчо Банков, директор на Дирекция „Вътрешна сигурност”.

"Окръжната дирекция в Перник e извършвала наблюдение по отношение на новоназначените служители. Въпросният полицай е с малък стаж, но е много комбинативен и с добри социални умения. Не сме имали никакви индикации, че е възможно да извърши това деяние", допълни старши комисар Банков, предаде Нова телевизия.

"Извършителят най-вероятно е бил повлиян от Оскарите, тъй като е извършил деянието с маска и възползвайки се спечелилия наградата, може би е решил да бъде комуникативен", каза още той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 70 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.