„Стомана Индъстри“ съкращава 301 от работниците си

12:25, 01 апр 20 25 3099 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

"Стомана Индъстри" съкращава 301 души, съобщи за БТА Антон Петров - представител на собственика "Виохалко" за България, предава "24 часа". По думите му те са от всички звена на предприятието.

„Арсенал“ съкращава до 2 хил. работници

Мярката се предприема заради спад в производството и срив на цените на продукцията, предизвикани от световната пандемия. Поръчките са намалели с 40 процента. "Автомобилната индустрия е една от движещите за черната металургия, а тя навсякъде спря", поясни Петров.

Така в дружеството ще останат на работа около 950 души и още 350 в съпътстващи фирми. Няма пряка зависимост между направените съкращения и водната криза в Перник, каза Петров. По думите му през януари предприятието е загубило някои поръчки заради ситуацията с водата.

„Стомана Индъстри" и „Топлофикация – Перник“ са ползвали вода от яз. "Студена" и след забраната

"Сега сме се преустроили, ползваме вода от собствени източници и от реката, предприехме действия по рециклиране на водите", уточни Петров. Със съкращението "Стомана Индъстри" възнамерява да постигне по-добра оперативна годност и конкурентоспособност, както и да съхрани дейността на предприятието.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама