Защо топлата вода в Перник е студена?

14:04, 13 май 20 25 2899 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

"Топлофикация" успя да пусне котела си на природен газ, но той не може да нагрее достатъчно водата. Ситуацията може да продължи 2 - 3 месеца, докато дружеството не изгради ново шламохранилище и започне отново да работи на въглища.

ТЕЦ "Република" спря да използва настоящето си депо, след като миналата седмица дига се скъса и наводни квартал на Перник. Перничани се оплакват, че водата им не се нагрява достатъчно и бързовари, тенджери и бойлери продължават да греят по домовете им.

Снимка: БГНЕС

20 хиляди домакинства са клиенти на "Топлофикация - Перник". От дружеството обясняват, че може да се разчита на топла вода от газовия котел само още няколко дни. „Той е крайно неефективен и това, което ние подаваме като топла вода не отговаря на параметрите за топла вода“, каза инж. Любомир Спасов – изпълнителен директор на "Топлофикация - Перник". 

Перничани с „фантастични“ сметки за вода

"Топлофикация" настоява РИОСВ да им разреши временно да използват старото шламохранилище, за да не спират топлата вода в града.

От екоминистерството обясняват, че отговорност за такива депа носи енергийното министерство. И така бъдещето на пълното шламохранилище остава неясно. А хората от квартал "Калкас" готвят протести. Междувременно енергийното министерство и КЕВР започнаха проверки в "Топлофикация - Перник".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама