Станислав Владимиров: Един кмет може да си тръгне от мандата като много тежък милионер

17:32, 05 юли 20 / Политика 25 4037 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Станислав Владимиров кмет Перник
Станислав Владимиров кмет Перник

По време на сесия на общинския съвет в Перник кметът на града Станислав Владимиров вкарва докладна записка, с която предлага заплатата му да бъде увеличена от 2800 на 4800 лева. Съветниците от БСП обаче предложили ново ниво на заплатата му - 6000 лева. За това решение гласували всички общинари, без тези на ГЕРБ.

В предаването "120 минути" по bTV той коментира "необходимостта" от по-висока заплата като "даваща възможност на един държавник да мисли как да развие своя град". "Аз се издържам от тази заплата, имам и семейство", каза Владимиров. Той допълни, че все пак е внесъл по-ниско предложение за увеличение на заплатата си.

Кметът на Перник коментира други кметски заплати - пловдивският управник Здравко Димитров получава и декларира заплата от 1500 лева, а варненският му колега Иван Портник получава месечно възнаграждение от 1600 лева. По думите му тези "заплати задават много въпроси".
"Един кмет на общински град може да си тръгне от мандата като много тежък милионер", заяви Владимиров, като не вижда логиката при кметове и държавници, които управляват милиони и излизат с по-ниски месечни доходи.

Станислав Владимиров отговори и на въпроси, свързани с водната криза в Перник и заяви, че "докато той е кмет, това нещо няма да се повтори". "Не разбрах как различни чиновници с различни заплати са проспали източването на язовир с мащабите на "Студена." Текущия ресурс дава гаранация, че за 1 година ще има вода дори и да не влезе капка вода в язовира", категоричен е кметът на Перник.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 04:58, 06 юли 20

такъв кмет има в банкя но не си тръгва от алчност

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама