Тирове рушат понтонния мост при село Чомаковци

09:00, 21 яну 19 25 1449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Недоволство нараства в община Червен бряг. Тирове рушат временния мост при село Чомаковци, който отскоро е единствената пряка връзка на шест населени места с града.

От полицията обявиха, че собственикът е издирен и му е наложена глоба.

Още неотшумяла, еуфорията около експерименталното пускане на металния мост при Чомаковци и тревогите на хората се върнаха с пълна сила. Някои са настроени революционно и се заканиха, че ще дежурят на моста, за да санкционират лично нарушителите.

„Не го допускахме, не вярвахме, надявахме, че хората ще откликнат на нашия призив за едно разумно ползване на моста, защото потокът тук не спира, значи нуждаещите са много”, каза пред bTV Веселин Ценов, който е член на Инициативния комитет по изграждането на моста.

От Инициативния комитет се обърнали към органите на реда за съдействие, оттам обаче отговорили, че нямат кантар, за да се установи колко точно тежи товарния камион.

Ограничението за теглото на преминаващите автомобили е 18 тона. Собственикът все пак е глобен, но за нанесените на моста щети.

„Пълно безобразие, четири-пет месеца се мъчихме да направим този мост и накрая се намира някой, на който тоя мост му пречи едва ли не и тръгва да го руши”, коментира Симеонов.

Без да оправдават шофьора на тира, част от водачите го разбират.

Местните не могат да си обяснят още един абсурд, а именно – някой е поставил забранителен знак на километър от съоръжението.

„Забранено е, не знам защо, няма откъде да се мине, да обхождаме пак 80 километра, няма да стане”, коментира шофьор. 

„Някой да ни отговори защо се сложи този знак, чие нареждане е, на кого пречат, на обикновените хора, които изкарват пари, които плащат данъци”, заяви Стела Ценова, която е член на Инициативния комитет.

На практика мост има, но съгласуване за ползването му между институциите още няма, оплакаха се от Инициативния комитет. Няма го и обещания кран, който екстрено да демонтира средната част на моста при високи води.

Местните заявиха, че са готови да започнат протестни действия.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама