Родителите на починалото бебе в Плевен: То гореше, но никой не ни прати за изследвания

11:10, 28 яну 19 25 1875 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Потърсихме спешна помощ, но цяла нощ госпожата, защото за мен тя не е лекарка, опитваше да свали температурата на детето със спирт, при положение, че вкъщи му бях дала нурофен. Доведох го с температура 39,5, а тя го заливаше със спирт и ни караше да го разхождаме по боди с къс ръкав'', разказа пред bTV майката на момченцето на 1 г., което почина в Плевен и се оказа, че не е било болно от грип.

Тя посочи още, че е очаквала детето да бъде прието в болница и да бъде изпратено за изследване, но нищо подобно не се случило. Накрая лекарката ми сложила свещичка ефералган , била му орбазон, то свалило температурата и било изпратено у дома.

Детето обаче пак вдигнало температура и родителите отишли в частна клиника, разказа и бащата. Там лекарят казал, че такъв е вирусът и детето до 3 дни ще се оправи. Предписаха ми още лекарства. Детето тогава било с 39,8, но пак не му били пуснати изследвания.

Говорителят на университетската болница в Плевен обясни, че семейството е потърсило личния лекар за помощ и за бебето се е борил екип от специалисти близо 15 часа.

Малкият Преслав никога преди не е боледувал. При раждането му били правени всякакви изследвания. В спешния кабинет през нощта регистратурата била тъмна и жената спяла, каза бабата на бебето. Семейството било принудено да чака от 2,30 до 5 без 20, защото докторката не благоволила да излезе да го види до тогава.

Семейството е категорично, че ще си търси правата по съдебен път, защото става дума за безотговорност.

''При случая с починалото бебе в Плевен има недооценка на състоянието, има пропуски'', каза зам.-здравният министър Бойко Пенков. Той уточни, че ще има и допълнителна проверка по случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама