Кметът на Плевен Георг Спартански: Бойкотът на левицата към НСОРБ обслужва партийни и предизборни интереси

17:43, 12 фев 19 / Политика 25 1016 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Плевен Георг Спартански разкритикува остро БСП по повод оттеглянето на кметове, излъчени от партията, от Управителния съвет на Националното сдружение на общините. Спартански бе категоричен, че НСОРБ е национална асоциация на общините и като надпартийна по своя характер, не бива да обслужва партийни централи, а интересите на гражданите в българските общините.

Обявеният бойкот на днешното общо събрание от страна на колегите от левицата е непродуктивен, обслужва тяснопартийни предизборни интереси и е връщане назад към отдавна отминали времена и практики“, подчерта кметът на Община Плевен. Той призова към единство, тъй като общинските проблеми може да се решават само в единомислие. 

Разпределянето на пари от излишъка в приходната част на държавния бюджет не е компетенция на НСОРБ, а на правителството и въпросът е законово регламентиран в Закона за публичните финанси“ категоричен бе Спартански. „Казвам това като безпартиен кмет, който не е получил целева субсидия от правителството при така обсъжданото последно разпределяне на средства в края на миналата година“, поясни кметът на Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама