Елитът на роботизираната хирургия се събира в България

09:00, 02 мар 19 25 1238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България ще бъде домакин на едно от най-големите международни събития в сферата на роботизираната хирургия. От 26 до 28 септември 2019 г. в София ще се проведе 11-тата среща на Европейската асоциация по роботизирана гинекологична хирургия под егидата на Медицинския университет в Плевен. Това е един от най-значимите форуми в областта на най-високотехнологичното лечение в света.

Всяка година различна държава с особен принос към тази сфера печели домакинството. Тази година събитието се провежда у нас след успешната кандидатура и блестящото представяне на световния конкурс на екипа на МУ–Плевен – лидер в обучението и практиката в областта на роботизираната хирургия в България. Мотото на тазгодишния форум е „Отвъд границите със знание и иновации“.

Конгресът ще се състои в аудиториите на СУ „Климент Охридски“ и ще приветства представители на международната научна и експертна медицинска общност. Събитието ще уважат създателите на роботизираната хирургия в света. Лекции за своя опит и бъдещето на високите технологии в медицината ще изнесат проф. Робърт Холоуей, проф. Камран Нежат и проф. Ричард Сатава. Участници във форума ще бъдат медици от Европа, САЩ и Китай, като азиатските специалисти ще споделят опита си в ултразвуковата операция „хайфу“.

„За нас е изключителна чест, че успяхме да привлечем този международен форум в България и да представим високите достижения на страната ни и на нашите специалисти на международно ниво. Преминахме през продължителна селекция с редица критерии за оценка на предложенията и експертизата и сме горди да представим на света възможностите на роботизираната хирургия в България, както и да срещнем международния опит с нашите специалисти“, сподели проф. Славчо Томов, ректор на МУ–Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама