Маратонът на приятелството „Плевен" подарява български електрически велосипеди

13:00, 04 май 19 25 1389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тазгодишното издание на Маратона на приятелството „Плевен" подарява български електрически велосипеди на победители. Шестото издание на състезанието ще се проведе на 19 май. Събитието, което се превърна в най-голямото и значимо състезание за региона, само през миналата година посрещна над 500 участници от 14 държави на 3 континента.

Тази година състезанието има специално предизвикателство, насочено към начинаещите бегачи - "Моят първи маратон" и цели да насърчи повече хора да започнат да спортуват активно и да финишират успешно на маратонска дистанция (42,2 км), стимулирайки ги освен за лично удовлетворение и подарявайки два български електрически велосипеди с марката Eljoy. Единият велосипед ще бъде за "нов" маратонец, а другият – за някой от останалите участници. За да се включат в томболата за специалните награди, начинаещите бегачи трябва да потвърдят при регистрация, че маратонът в Плевен е първи за тях.

Друга новост тази година е поредният реверанс от страната на организаторите към посетителите на града. На 18 май (събота, денят преди маратона) участниците в събитието и техните семейства и приятели ще могат да посетят безплатно един от символите на град Плевен – Панорамата.

И тази година Маратон „Плевен“ има благотворителна кауза. Чрез събитието ще се събират средства за специална стипендия „Готови за успех“, предназначена най-малко за един студент от града. Стипендията се дава за високи академични постижения на млад човек без един или двама родители, като подкрепата е за учебната 2019/2020 година.

Освен заради стимулиращото ново предизвикателство и наградите, Маратонът на приятелството "Плевен" се очаква да привлече участници и благодарение на своето интересно трасе. Маршрутът му е сравнително равен, без сериозни изкачвания и с малко завои, което го прави подходящ и за начинаещите в този спорт. Той предлага запомнящи се гледки и преминава през центъра на града и основните забележителности във и около Плевен, сред които парк Кайлъка и историческия мост до село Ясен.

Освен с трасето и добрата си организация, събитието привлича и с разнообразието си от дисциплини. Сред тях са класическата маратонска дистанция от 42,2 км, полумаратон (21,1 км), щафета (2х10 км), безплатен 3-километров градски крос "Аз мога" и детски маратон, организиран по възрастови групи. Именно благодарение на големия набор от дисциплини и възможността безплатно да се включат деца и пенсионери, както и желаещите да премерят сили на 3 км, състезанието през миналата година привлече участници в широк диапазон – от 4 до 82-годишна възраст. С богата си програма събитието и тази година дава възможност на всеки човек и семейство със спортен дух да открият своето предизвикателство в Плевен.

Записването за състезанието онлайн е на уебсайта http://plevenmarathon.com/. За всички деца, ветерани (над 60-годишна възраст) и за участниците в 3-километровия градски крос участието е безплатно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама