Дават старт на Маратона на приятелството в Плевен

17:40, 17 май 19 25 1870 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази неделя в 9 ч. сутринта ще бъде даден старт на шестото издание на Плевенския маратон.

Очакват се над 500 бегачи от повече от 10 държави, сред които Великобритания, САЩ, Румъния, Непал и други, както и интересна програма, атрактивен награден фонд и допълнителни активности за гостите на града.

Дисциплините, в които ще бягат участниците, са разнообразни и дават възможност за изява не само за опитни спортисти, но и за любители и хора, които искат да направят своите първи стъпки в бягането.

Благодарение на разнообразието си от дисциплини и сравнително лекото трасе, в състезанието и тази година ще се включат участници на различни възрасти. Сред тях е талисманът на събитието – 83-годишният Бай Христо, който ще бяга на късата дистанция от 3 км.

Сред записалите се за класически маратон има участници над 70-годишна възраст, а в състезанието за деца се очакват най-младите бегачи да бъдат едва 5-6-годишни.

Трасето на състезанието и тази година преминава през основните забележителности на града.

На подкрепителните пунктове участниците ще могат да възстановят сили с български пчелен мед, свежи плодове и други храни и напитки. Водата и медът за бегачите ще бъдат предлагани с биоразградими чашки и лъжички с цел да се намали пластмасовият отпадък и да се опази околната среда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама