Кметът на Белене: Няма значение какъв ще бъде начинът на финансиране на АЕЦ ''Белене'', важното е да има развитие

18:10, 20 авг 19 / Общество 25 1516 Topnovini
1

''Градът Белене и общинската администрация сме умерени оптимисти в това, че ще бъде приключено началото на строежа на АЕЦ'', това заяви кметът на община Белене Милен Дулев, цитиран от БТА.

13 компании искат да участват в проекта АЕЦ „Белене”

По думите му хората са раздвоени след близо 40-годишно чакане.

''Оптимисти сме за проекта АЕЦ ''Белене'', но умерени'', подчерта Дулев. ''Приветстваме процеса и като цяло оптимизмът надделява'', добави той.

Според кмета, площадката за АЕЦ - Белене, която притежава НЕК, е голямо богатство. ''Тя е държавна собственост'', посочи той. ''Площадката според мен се поддържа в добро състояние'', изтъкна Дулев.

Акцент на деня: АЕЦ "Белене", а сега накъде?

"Градът е създаден за атомна централа. От 80-те години на миналия век е строен и развиван за наличието на АЕЦ. Всички квартали, центърът, са изградени за град, който трябва да поеме повече хора. Входната артерия на град Белене, улиците са проектирани и изградени по-големи, така че да поемат трафика. Инфраструктурата е съобразена с проекта за АЕЦ. Като всички малки градове, градът Белене страда от обезлюдяване. Сега общината е около 10 хиляди жители, от тях 1500 са в селата. За мен няма значение какъв ще бъде начинът на финансиране на проекта АЕЦ - Белене, важното е да има развитие в тази посока", коментира кметът Милен Дулев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани