Плевен отбеляза празника с военни почести пред паметника на Четвърти пехотен полк

14:40, 06 сеп 19 / Общество 25 1677 Topnovini
1
2
3
4
5
6

В Плевен Деня на Съединението бе честван с общоградски ритуал и военни почести пред паметника на Четвърти плевенски пехотен полк.

Командирът на Плевенския гарнизон полк. Николай Бешев поздрави почетния строй от представителна армейска част. Свещеници от Плевенската епархия отслужиха панихида за загиналите за свободата и независимостта на България.

В словата си кметът на общината Георг Спартански и областният управител Мирослав Петров отбелязаха, че за днешните поколения националният идеал е България, която е силна, достойна и независима държава в рамките на Обединена Европа.

Пред внушителния монумент, създаден от големия български скулптор Жеко Спиридонов, бяха положени много венци и цветя от народни представители от 15-ти Плевенски избирателен регион, общинските власти и институции, политически, обществени и военно-патриотични организации, деца от клуб "Млад възрожденец", граждани. Букети поднесоха и всички кандидат-кметове на Плевен, които досега са обявили своите намерения за предстоящия местен вот.

Тържеството завърши с минута мълчание, след което прозвуча химнът на България.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Страхувате ли се от коронавируса?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 101 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.