„Алфа Рисърч“: ГЕРБ печели София и Пловдив

22:15, 03 ное 19 25 3342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При 100% паралелно преброяване на резултатите за София данните на "Алфа рисърч" показват, че Йорданка Фандъкова е получила 50,3% от гласовете, Мая Манолова - 45,7%, съобщи БНТ. 4% са гласували с "не подкрепям никого". 

Председателят на Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова, Никола Вапцаров заяви, че оспорва честността на вота заради сигнали, които имат от застъпници и граждани за купуване на гласове.

При 100% паралелно преброяване по данни на "Алфа рисърч" в Пловдив изборите печели Здравко Димитров с 56,9%, съобщи БНТ. Славчо Атанасов е събрал 38,6% от вота на избирателите. 4,5% са отбелязали "не подкрепям никого" в бюлетината.

Екзит половете винаги се провалят. Докато поне 30% от т. нар. паралелно преброяване не се види, до тогава не се знае кой ще е кмет на Пловдив", коментиракандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който по данните на екзит пол, остава на второ място и губи изборите. Относно ниската активност, той каза: „Това е демокрацията“.

Георг Спартански е новият стар кмет на Плевен

Досегашният кмет Георг Спартански, издигнат от ИК „Община Плевен“, побеждава с 53% срещу 43% областния управител Мирослав Петров от ГЕРБ, показва още проучването на „Алфа рисърч“, цитирани от БНР. „Много се радвам, че гражданите на Плевен потвърдиха, че линията, по която вървим, е правилна. Затова първата ми благодарност е към тях. Искрена благодарност за членовете на ИК и на предизборния щаб, които направиха и невъзможното, за да проведем една активна и позитивна кампания”, каза той.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама