И в Плевен вече има люлка за деца с увреждания

15:53, 17 яну 20 25 2440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Люлка за деца със специални нужди беше монтирана в Градската градина в Плевен на фитнес площадката срещу Арт центъра. Съоръжението е дарение от Слави Трифонов и екипа му, които подкрепиха инициираната от Анна Йончева кампания „Да играем заедно” за набиране средства за закупуване и монтиране на люлка, пригодена за деца в инвалидни колички.

Йончева, която е майка на две деца без увреждания, обясни, че проектът й е изцяло личен и е провокиран от неприятна случка – на детска площадка момче се опитва да убеди дъщеря й да не играе с дете в инвалидна количка. „Децата с увреждания все още са невидими за голяма част от хората у нас. Целта ми беше чрез това съоръжение да помогна на децата в колички да се приобщят, а на останалите – да свикнат с „различните” деца и да не ги игнорират. Всички са еднакви и на детската площадка трябва да има място и забавления за всички”, каза младата жена. 

Везната-люлка е с уникална конструкция, тя е изработена от фирмата на пловдивчанина Георги Пейков от изцяло сертифицирани материали. Първата такава люлка е монтирана в края на миналата година в София. Във Враца трето съоръжение очаква да се намери подходящо място за поставянето му, а други три люлки, предназначени за столицата, се съхраняват във фирмата производител, тъй като за тях местната администрация в София също не е определила подходящи терени.

Потрошиха единствената люлка за деца в инвалидни колички

„Благодаря от сърце на Община Плевен и прекрасните професионалисти и хора, които работят тук, за разбирането, съпричастността, за бързата и адекватна намеса да се организира поставянето на люлката. Те се съобразиха изцяло с желанието ни съоръжението да е на оживено място, да е леснодостъпно, както и да има безопасна ударопоглъщаща настилка”, каза още Йончева. Тя отправи и апел към посетителите на площадката специализираното съоръжение да бъде опазено здраво.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама