Недоволство срещу винетките затвори отсечките Плевен - Ловеч и Плевен - Русе

17:56, 02 мар 20 / Общество 25 1240 Topnovini

Пътни блокади в Плевенско с искания за отмяна на винетките, които свързват населените места около областния град.

Жители на няколко села затвориха пътя Плевен-Ловеч при село Брестовец, несъгласни да плащат за винетки само заради няколко километра до града, съобщава bTV.

Спорните пътища около София вече са извън винетната система

Паралелно с това жители на село Гривица блокираха пътя Плевен-Русе. Представители на БГ ТОЛ напомниха, че участъците от републикански пътища между населените места и града могат да бъдат изключени, но след споразумение между местната власт и пътната агенция.

От община Плевен заявиха, че нямат средства, за да направят тази крачка. „Проблемът е там, че не е уреден както в европейските страни платен път и алтернативен неплатен път, всеки да избира по кой да се движи“, заяви Асен Гетов, жител на с. Брестовец.

"В София селата без винетки, ние в Плевенско с винетки. Аз живея и работя на територията на Гривица, колата ми, за да отида да я заредя в града, трябва да си купя винетка", заяви Николай Бешков, жител на с. Гривица.

„Камерите, разположени на рамката няма да ги снимат и въз основа на тях няма да има електронни фишове“, обясни Даниел Йорданов, БГ ТОЛ сектор Велико Търново.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани