Унищожават 30 тона месни продукти от складове в Плевен

10:01, 06 мар 20 25 2853 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската агенция по безопасност на храните затвори още три нерегламентирани склада за хранителни продукти на нарушителя, чийто помещения бяха запечатани в Плевен през февруари 2020 година. Това съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Насочени за унищожаване са 30 460 кг месни продукти, 4516 кг млечни продукти, 1432 кг храни от неживотински произход, съхранявани в тях. В търговска мрежа няма установени стоки от складовете. На собственика им ще бъде съставен акт по Закона за храните.

Прокурорска проверка във връзка с негодното месо в Плевен

Помещенията са отдадени под наем, като наемателят ги е използвал за съхранение на хранителни продукти, без регистрация по Закона за храните.

Повторното нарушение е установено при съвместна проверка на инспектори от ОДБХ Плевен и служители от Икономическа полиция. Складовете се намират на територията на неработещо предприятие.

БАБХ затвори предприятие за преработка на птиче месо в Луковит

През февруари над 6 т месо иззе полицията в Плевен. В един от складовете са установени 63 л течност, наподобяваща ракия. В останалите складове са намерени близо 50 т месо  - свинско, пилешко, агнешко, част от него с изтекъл срок на годност, а друга - без маркировка и етикети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама