Кметът на Плевен: Чакат се пробите на 84 лица, контактували с двамата заразени

18:08, 09 мар 20 25 3993 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В добро здравословно състояние са двамата пациенти с коронавирус в Плевен. 84 са контактните лица, а пробите им още не са готови, това заяви кметът на Плевен Георг Спартански, предава bTV. 

Засега няма нови случаи на коронавирус, добави той. Не работят училища, детски градини, медицинският университет и масовите мероприятия са забранени.

Спартански отрече информацията, че ще се затварят изходите и входовете на града и поясни, че се предприемат само необходимите и предписани мерки за ограничаване разпространението на заразата.

Вероятно може да има и удължаване на грипната ваканция, добави той.

По-рано днес имаше напрежение в болницата в Плевен, след като беше установено, че има заразени с коронавирус двама мъже.

Във втората сграда на Университетската болница се допускат само пациенти, които са по спешност. Медицинският персонал посреща всички на вратата, за да разбере кой за какво е дошъл. Спешните биват допускани, другите - връщани, съобщи БНТ.

Ананиев: Има достатъчно тестове за коронавирус

Това предизвика недоволство у част от хората, особено от тези, които са дошли от други населени места.

В лечебното заведение има достатъчно предпазни маски, предпазни облекла и дезинфектанти. Лекарите, които бяха дежурни тази нощ, споделиха, че нощта е преминала спокойно.

Няма нови случаи на коронавирус у нас

На място по-рано пристигна и кметът на града, за да се запознае със ситуацията. "Разпоредих да се предприемат мерки по линия на градския транспорт. Периодически ръководството на транспорта да осигури дезинфектанти, с които да дезинфекцира нашите тролеи", обясни той.

Томислав Дончев: Мерките срещу коронавируса у нас отговарят на ситуацията

Униформени дежурят пред болницата. Засилено е полицейското присъствие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама