Четене на приказки под лампи организират в Стария град

19:00, 06 дек 18 / Култура 25 1717 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Приказки под Лампите“ е името на една от интересните инициативи за деца в програмата на тазгодишните Коледни празници „Светлина и Надежда“ в Пловдив. Празникът е за всеки, който е съхранил детето в себе си и който обича детските книги и прекрасните изненади.

Организатори са ОИ „Старинен Пловдив“, ЛАМПИТЕ на Николай Табаков и книжарница "При Разказвача на приказки“. Мястото на събитието е емблематично Малката раннохристиянска базилика на бул. "Княгиня Мария Луиза", на 7 декември, от 18:00 ч.

В Малката базилика под светлината на Лампите на Николай Табаков, удобно разположени на възглавници, завити с топли одеяла и държейки топли чаши с какао, безплатно осигурени от организаторите, посетителите ще четат приказки. По време на събитието, всеки ще може да си закупи или поръча неограничен брой от Кутията на Разказвача на приказки, в която ще откриете детски книги от български автори с автограф и изненади, свързани с четенето, които ще направят четенето и слушането на приказки още по-приятно преживяване.

„Защото ние също вярваме, че има връзка между приказките и хората точно така, както има връзка между Светлината и Хората. Както всяка Лампа си има някой Човек и всеки Човек си има своя Лампа, така всяка Приказка си има някой Човек и всеки Човек си има Приказка“, допълва Николай Табаков, който вярва, че светлината и приказките взети заедно създават Чудеса и очаква с нетърпение грейналите от радост детски очи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама