Пожарът във Войводиново е локализиран, но продължава да тлее

08:20, 11 фев 19 25 1476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

4 екипа все още гасят пожара във фабриката за преработка на месо до Войводиново. Цехът пламна около 18.30 часа вчера и след около 3 часа пожарът беше локализиран, гасенето му продължи през цялата нощ.

Огънят унищожи базата, разположена на повече от 8 декара. Няма пострадали. Искрата е тръгнала от работно помещение до административната сграда. В предприятието не е имало работници.

На този етап се изключва версията пожарът да е умишлен, каза  началникът на пловдивската противопожарна сужба комисар Георги Мангараков. Очаква се днес да започнат огледите.

Тепърва ще се изясняват причините за пожара. На този етап няма данни за умишлен палеж, каза началникът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков:

"Собственикът казва, по негови данни, че всички са напуснали помещението, след като са си тръгнали от работа. Няма нито един останал работник. Пожарът е тръгнал от работно помещение зад самата административна сграда. Не допускаме да има умишлен палеж. Ще огледаме с колегите от полицията, ще видим каква е причината. Няма обгазяване, гражданите да са спокойни".

 „Те доизгасяват някои локални огнища, които все още тлеят, но няма възможност да се разпрострат на голяма площ. Това са горивни материали, които са затрупани от падналите термопанели, вследствие на тяхното прегаряне. Няма никаква опасност за населението”, увери комисар Мангараков.

Общо 12 пожарни екипа се бориха с огнената стихия, която се простираше на площ от близо 10 декара. При инцидента няма жертви и пострадали, потвърдиха от МВР. Пламъците, тръгнали от помещение за преработка и пакетаж на месо. Спасени са всички животни. Властите уверяват, че няма обгазяване в района. Веднага е било изключено електрозахранването, но това е затруднило работата на огнеборците, защото не са могли да ползват пожарните помпи на завода. Затова и толкова много коли на пожарната се е наложило да пристигнат на мястото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама