Жители на Калофер се вдигат на бунт в подкрепа на кмета

18:10, 28 мар 19 25 1360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повечето хора смятат, че отстраняването на кмета на град Калофер Румен Стоянов е тенденциозно. Самият той отказва да обжалва решението на съда, предаде БГНЕС.

Конфликт на интереси е причина за отстраняването на кмета на Калофер

Калоферци вече започнаха подписка в подкрепа на кмета си, след като общинската избирателна комисия в Карлово го отстрани от длъжността кмет. Причината е, че с решение на ВАС е обвинен в конфликт на интереси, защото е назначил по заместване за счетоводител в кметството брата на съпругата си Лальо Бичев. „Виновен съм до такава степен, че съм назначил шурея си. Той не ми е кръвна линия, но след като така са преценили от комисията. Искам да заявя, че не сме направили нищо, с което да се срамувам аз или той от работата си”, каза Стоянов.

Жители на Калофер смятат, че отстраняването на кмета е тенденциозно и ще се отрази негативно върху развитието на града. “Мога да кажа, че Румен Стоянов е внесъл, а не изнесъл от кметството. Освен закони, има и морални закони” заяви жителка на подбалканското градче.

След 10 дни Общинският съвет в Карлово ще трябва да реши кой да назначи за временно изпълняващ длъжността кмет на Калофер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама