Жълт код за обилни валежи в 16 области в Югозападна България

06:20, 09 апр 19 25 5086 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жълт код е в сила за 16 области в Югозападна България. Предупреждението е в сила за районите на Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Кърджали.

Прогнозираните количества на валежите за денонощието е около 25 до 35 л/кв.м., като в отделни, главно планински райони са възможни и повече.

През следващото денонощие ще бъде предимно облачно. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, които на места, главно в югозападната половина от страната, ще са интензивни. В отделни райони е възможно и да прегърми. Вечерта валежите ще отслабват. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, максималните - между 12 и 17 градуса.

Над планините ще преобладава облачно време. В много райони ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. На места, главно в планините в югозападната половина на страната, валежите ще са значителни. Възможно е и да прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Още преди обяд ще започнат валежи от дъжд, които ще продължат през целия ден, но ще са предимно слаби. Ще духа слаб до умерен вятър с източна компонента. Максималните температури ще бъдат 12-14 градуса. Температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама