Йордан Рогачев става директор на полицията в Пловдив

14:35, 31 юли 19 / Общество 25 365 Topnovini
1

Пет години след като напусна пловдивската дирекция на полицията ст. комисар Йордан Рогачев се връща като сиректор на втората по големина областна дирекция. Днес министърът на вътрешните работи Младен Маринов е подписал заповедтта му за назначаване. Очаква се в късния следобед да бъде представен на ръководния състав на полицията, съобщава trafficnews.bg.

Рокади в полицията в Пловдив след фаталния опит за бягство

До настоящия момент Рогачев оглавяваше ОДМВР- Пазарджик. В професионалното си развитие той е преминал през всички изпълнителски и ръководни нива. Кариерата му започва в Жандармерията, а след това е назначен за началник на 4-то РПУ в Пловдив. Следващата му спирка е в дирекцията на полицията в Пазарджик.

Смяната на ръководството на пловдивската дирекция бе извършена вчера. За някои рокадата бе изненада, но в полицейските среди тя се коментираше от месец.

Арестант е починал, след като е скочил през прозорец на РУ- Пловдив

Досегашният директор ст. комисар Атанас Илков бе изпратен да оглави полицията в Кърждали. Причината за внезапната смяна до този момент не е официално коментирана.

С назначението на Йордан Рогачев продължава тенденцията от последните две смени на ул. "Княз Богориди", когато на поста бяха назначавани служители на други дирекции или служби. Така Христо Разсолков дойде от дирекцията в Благоевград, а Атанас Илков - от отдел „Криминална полиция” в ГД Национална Полиция.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани