Повече от 3 560 пътни инцидента са станали от началото на годината

09:50, 13 авг 19 25 1994 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През 2019 г. у нас са станали повече от 3 560 пътни инцидента, докато през 2018 година са били с 200 повече, това отчитат от Агенция за безопасност на движението по пътищата.

''Въпреки по-малкото катастрофи, загиналите са с един повече – 318 спрямо 317 миналата година'', каза в ефира на bTV Малина Крумова, председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата”.

Застрахователите предлагат нова методика за обезщетения при катастрофа

Най-много са инцидентите в София, Пловдив и Варна. Над 750 шофьори са самокатастрофирали като се увеличават случаите на невнимание заради употреба на мобилен телефон.

От Агенцията за безопасност на движението по пътищата подготвят анализ, съгласуван с институциите, който да даде комплексни и стратегически мерки за справяне с войната по пътищата в дългосрочен план.

Що се отнася до мобилните телефони, експерти предупреждават, че използването им зад волана – на пръв поглед безобидно, е изключително опасно.

Всеки автомобил задължително ще трябва да има паспорт

„Има три вида разсейване – ментално, зрително и ръчно. Телефонът е прекалено опасен, защото включва и трите. Въпрос на отговорност и на личен избор – когато човек има уважително отношение, той няма да си позволи да пише съобщение”, каза в ефира на bTV автомобилният състезател Димитър Илиев.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама