Кметът на Раковски: Заводът в Шишманци трябва или да работи безопасно, или да бъде затворен

10:09, 14 авг 19 25 1843 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пожарът в депото за отпадъци в село Шишманци гори трети ден. Тази сутрин жителите на няколко населени места излязоха на протест заради обгазяването в района. Кметът на Община Раковски ще сезира премиера Борисов и отговорните министерства относно създалата се ситуация. В тази връзка екипът на ТОПНОВИНИ потърси кмета на Община Раковски Павел Гуджеров.

В протеста тази сутрин са се включили жители на град Раковски и на селата Болярино, Шишманци, Белозем, Чалъкови.

„Основното им искане е: Или да работи безопасно този завод, или да спре да работи“, заяви Гуджеров. „В момента гледаме епизод поредензаводът се пали по два пъти годишно. Обгазява всички населени места, които коментирах. Жителите на Община Раковски вече са с изчерпано търпение,“ добави градоначалникът.

По думите му в минали години Община Раковски е уведомявала всички отговорни институции - РИОС, РЗИ, Министерството на околната среда и водите, Пожарна безопасност и защита на населението, дори прокуратурата за проблеми със завода.

Шишманци на протест срещу завода за отпадъци, пожарът продължава трети ден

„В момента резултатът е налице. Заводът отново гори, което е крайно неприятно. Затова се обръщаме към най-високата инстанция в държавата – премиера. Писмото ще бъде придружено с подписка от жителите на района“, обясни Гуджеров.

Жалбата все още не е изпратена, защото подписката продължава да се събира.

Кметът поясни, че има притеснения относно замърсяването на въздуха в общината. „Аз и моето семейство живеем тук, и опасенията ми са сериозни,“ добави той.

Павел Гуджеров коментира още, че ще настоява за справедливо решение на проблема.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама