Откриха незаконна кариера за инертни материали край Шишманци

13:35, 13 сеп 19 25 2868 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

РИОСВ – Пловдив провери кариери край село Шишманци, община Раковски, след като се самосезира от коментари на граждани в социалните мрежи за запрашаване на населеното място, идващо от тях. Това съобщиха от пресцентъра на РИОСВ.

При проверката, целяща осъществяване на контрол по реда на Закона за чистотата на атмосферния въздух на 5 септември, екоекспертите се натъкват на незаконна кариера край селото.

Нено Димов в Шишманци: Не искаме нито ние, нито нашите деца да живеят в мръсотия и боклуци

На място те установяват, че една от действащите кариери в района на селото е незаконна – няма официално предоставена концесия от Министерството на енергетиката (МЕ), легализираща дейността й. Констатирано е, че в имота има трошачно-сортировъчна инсталация, която работи и в момента на проверката. Извършва се добив, преработка и изнасяне на скална маса от незаконния обект.

РИОСВ – Пловдив незабавно е алармирала за случая Министерството на енергетиката, както и кмета на община Раковски. Реакцията на Министерството на енергетиката е незабавна. Оттам са предприели проверка на място и са постановили незабавно преустановяване на дейността. Предстоят следствени действия по случая.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама