Още един арестуван след акцията в ДАИ-Пловдив

13:06, 03 окт 19 / Крими 25 1033 Topnovini
1

Още един собственик на транспортна фирма е арестуван в Пловдив след акцията на ДАНС в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" в града.

Окръжната прокуратура трябва да реши дали да удължи с още 72 часа ареста на задържаните в сряда седем души. Очаква се да бъде преценено на кои от арестуваните ще бъде повдигнато обвинение. Разследването е за корупция и длъжностни престъпления. Освен служители на ДАИ, в сряда бяха арестувани и двама собственици на таксиметрови компании

Ще удължат ли мерките на седемте арестувани в ДАИ-Пловдив

След акция на ДАНС днес всички отдели в пловдивската автомобилна инспекция отвориха навреме. На работа обаче не се яви временно изпълняващият длъжоността началник на ДАИ-Пловдив Анна Генова, за която полицията съобщи, че е арестувана заедно с още четирима служители в инспекцията. „Не знаем кой е на работа и кой не. Ние сме деловодство, ние обслужваме граждани”, коментира секретарят на автомобилната администрация в града под тепетата, цитиран от Нова телевизия.

Спецоперация: ДАНС влезе в ДАИ-Пловдив

Отделът за издаване на лицензи и разрешителни, който се оказа на прицела на ДАНС, също обслужва клиенти. 

Агентите на ДАНС и прокуратурата проверяват защо инспекторите от ДАИ са отменяли наказателни актове, така че да не бъдат отнемани лицензите на транспортни фирми. От полицията и прокуратурата към момента отказват коментар за масовите арести.

 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани