Двама задържани след гонка с полицаи и повреда на патрулка

15:31, 20 окт 19 25 2041 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама мъже са задържани от пловдивските полицаи за осуетяване на проверка и повреждане на служебен автомобил, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 01.00 часа снощи, на кръстовището на бул. „Васил Априлов“ и ул. „Дилянка“, автопатрул на Трето РУ спрял мъж с цел извършване на проверка.

При вида на униформените, той побягнал, но бързо бил догонен от тях и задържан. Оказало се, че е на 37 години, с множество криминални регистрации за кражби и грабежи, осъждан.

Докато полицейските служители изпълнявали задълженията си по служба, друг мъж ударил с ръка и счупил стъкло на дясната врата на патрулния автомобил, след което също побягнал. Малко по-късно 24-годишният се явил в районното управление, където бил задържан, а по случая е образувано досъдебно производство.

След доклад на събраните доказателства в прокуратурата, му е повдигнато обвинение и предстои да му бъде наложена 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По отношение на твърденията му за упражнено спрямо него полицейско насилие по разпореждане на директора на ОДМВР- Пловдив е назначена незабавна проверка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама