Балотаж в Пловдив

00:45, 28 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 2585 Topnovini
1

Първите прогнозни данни на "Маркет линкс" и "Алфа рисърч" за bTV от екзит пол към 19.00 часа показаха, че на балотаж в Пловдив отиват Здравко Димитров (33.5%) и Дани Каназирева (20.8%).

Снимка: btv

Според паралелното преброяване на „Галъп интернешънъл“ при обработка на близо 90% от извадката, обаче Славчо Атанасов е втори с 17,9% от гласовете, а Дани Каназирева е третата с 10.4%. Екзит полът на агенцията преди това сочеше, че Здравко Димитров има 35,1%, следван от Дани Каназирева с 19,6% и Славчо Атанасов с 15,2 на сто.

При листите за общински съветници ГЕРБ има 30,6 %, „Съюз за Пловдив“ – около 17, НФСБ - ВМРО – около 10, БСП – 9, „Демократична България“ – 7, по данни на екзит пола на „Галъп“.

"Аз съм моралният победител", заяви в ефира на btv Дани Каназирева. По думите ѝ това е така, защото е показала на големите партии, че може да успее без нито един купен глас. "Познавам Пловдив и хората, знаех, че ако има честни избори, аз ще отида на балотаж", добави тя. Каназирева обаче обърна внимание, че предстои броенето на бюлетините, а там обикновено се случват големите проблеми. Попитана дали очаква манипулации на изборите, тя отговори, че се е нагледала на медийна пропаганда срещу себе си.

"Това са само екзит полове, и нищо повече. Преди 4 години, когато загубих от Иван Тотев, екзит половете даваха 12% преднина за него, в крайна сметка резултатите бяха 0.004% повече гласове за Тотев", заяви соченият доскоро за втори в Пловдив Славчо Атанасов пред БНТ. По думите му резултатите на социолозите за Пловдив не се получават. "За мене гласуват хора от най-различни съсловия. Моят вот е мажоритарен, доказано. За мене гласуват както леви, така и десни, както и хора, които не се интересуват от политика", коментира Славчо Атанасов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани