"Демократична България": Назнчаването на Дани Каназирева за областен управител е недопустимо

16:40, 06 ное 19 / Политика 25 2063 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ние като граждани и политическа формация, които стоим зад искания за откритост и почтеност, сме отвратени от арогантността на поредните договорки на постове на тъмно. Това се посочва в официално обръщение на "Демократична България", изпратено до медиите.

Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив

От ДБ изразяват съмнение за това как Дани Каназирева ще осъществява контрол върху работата на общински съвет, при условие че е назначена от партийния шеф на кмета на Пловдив. "Приемането на поста областен управител е предателство спрямо гласоподавателите, които са дали своя глас за коректив на властта и опозиционно поведение", посочват демократите.

От партията твърдят, че става въпрос за договорка на тъмно, която се е случила още преди изборната кампания, а като най-голям аргумент за това посочват, "че Съюз за Пловдив не са отправили в хода на кампанията нито едно послание по отношение на спечелилия кандидат в Пловдив и са разиграли театър с екзитполовете, който обслужил управляващите.

Дани Каназирева: Няма да щадя усилия за Пловдив и региона

Подобно назначение е поредната заигравка с нервите и прага на търпимост на гражданите, водещо до апатия и липса на доверие във всички политически субекти на терен", заявяват от ръководството на партията.

Те категорично застават зад позицията, че назначаването на Дани Каназирева за областен управител е политическа договорка, която се е случила зад гърба на пловдивчани още преди началото на изборната кампания. Това е двойно предателство спрямо пловдивчани, тъй като освен удовлетворяването на лични конюнктурни амбиции, групата на Съюз за Пловдив в общински съвет ще бъде патерица на ГЕРБ, което е в противовес с дадените обещания на пловдивчани.

От "Демократична България" призовават Министерски съвет да преосмисли решението си и да отстрани Дани Каназирева от поста Областен управител на Пловдив.









Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама