Проверяват голямо месопреработвателно предприятие в Пловдив

16:03, 25 яну 20 25 2357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проверяват голямо месопреработвателно предприятие в Пловдив, това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР - Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев, предава DarikNews.bg. 

Проверката е стартирала по сигнал, но Рогачев отказа да съобщи за какво са били сезирани властите. Служители на Икономическа полиция и Областната дирекция за безопасност на храните в Пловдив са влезли в един от най-големите месокомбинати.

Съставен е констативен протокол, взети са и проби от суровините и готовата продукция. Те са изпратени за изследване в лабораторията на ОДБХ-Пловдив. Очаква се проверките в месопреработвателните фирми в региона да продължат.

Икономически полицаи и служители на Басейнова дирекция са извършили проверки и на територията на голямо хранително предприятие в близост до Захарния завод в Пловдив. Акцията била по сигнал за нерегламентирано източване на подпочвени води.

На място се оказало, че от предприятието са дърпали вода с помпи от 90 метра дълбочина. Фирмата нямала разрешително да ползва подпочвени води, а нямало и водомер, който да отчита какво количество вода е добита. Имало само водомер за обратните води. 

Взети са проби от водата за изследване, както и от готовата продукция във фирмата. За случая е уведомена РЗИ-Пловдив, а също и Районната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама