Със счупена подбедрица и пръсти е детето, което падна от втория етаж на детска градина

08:10, 18 юни 20 25 2095 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Детето, което падна от втория етаж на детска градина, е със счупена подбедрица на единия крак и счупени пръсти на другия. Прекарало е нощта в болница. То е без опасност за живота и без вътрешни травми, съобщи Нова телевизия.

Инцидентът е станал от прозореца на втория етаж. По разказ на персонала, детето е отворило прозореца и е полетяло. Според тях всичко е станало за секунди.

Момченце падна от 2-я етаж на детска градина в Пловдив

„Детето ми каза, че е Спайдърмен. Обясних му, че това е невъзможно. Видяхме, че детето е добре, счупени са му крачетата. Трябва да се вземат мерки, моята дъщеря мислеше, че е фея. Но трябва да се вземат мерки”, обясни кметът на града Здравко Димитров, който е разговарял с детето и родителите. Той е на мнение, че слагането на решетки няма да е добро решение за децата.

Психолози влизат в детската градина. Те ще работят с родителите, персонала и децата.

„Този разговор трябва да бъде системен. Важни са две неща – колко време имаме да говорим с децата и да наблюдаваме знаците, които те ни дават. Другото важно е диалогът между персонала и родителите. Те имат наблюдение как реагира на детето. Ситуацията е била изненадваща – нямало е конфликт, нямало е конкретна причина, която да провокира това поведение”, обясни психологът Ренета Бонева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама